De meteodiensten Deurne waarschuwen opnieuw voor stormweer in de ganse provincie Antwerpen. Tussen 16u en 17u deze namiddag zal de wind snel komen opzetten en rukwinden bereiken tot 90 km per uur.

Het zal de ganse nacht stevig gaan waaien en fors regenen.  De piek van de nieuwe storm wordt morgenvoormiddag 5 januari 2012 tussen 10u en 11 uur verwacht.

Met deze nieuwe vooruitzichten hebben de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA) zonet beslist om om 19u vanavond de domeinen te sluiten voor het publiek.

De domeinwachters van het Rivierenhof (Deurne), Hof van Leysen (Antwerpen), groendomein Pulhof (Wijnegem) en Vrieselhof (Ranst) en Kesselse Heide (Nijlen) informeren het publiek en sluiten de poorten vanavond om 19 uur tot morgenmiddag 12 uur wanneer het stormweer voorbij zal zijn.

Stormschade miniem dankzij sleunders
“Tot op heden is er geen noemenswaardige stormschade in de PGRA-domeinen vastgesteld”, zegt gedeputeerde Rik Röttger. “Overal liggen er afgewaaide takken, maar er zijn geen bomen omgewaaid. Dat is te danken aan het preventieve werk dat de boomsleunders in de groendomeinen verrichten waarbij zieke bomen worden weggehaald vooraleer ze een gevaar gaan vormen voor de parkbezoekers.”


Ook de provinciale domeinen de Averegten (Heist-op-den-Berg), Prinsenpark (Retie), Hertberg (Herselt), Hoge Mouw (Kasterlee), d’Ursel (Bornem), Vrijbroekpark (Mechelen), Zilvermeer (Mol) en het parkgedeelte van De Schorre (Boom) worden vanaf vanavond opnieuw verboden terrein voor alle recreanten.

Zodra de storm voorbij is, worden de domeinen opnieuw publiek toegankelijk.